”Çizgi Ötesi” Savaş Çevik Hat Sergisi Sanatseverlerle Üsküdar’da Buluştu
Sanatın her kısmına farklı kıymet veren Üsküdar Belediyesi İstanbullu sanatseverleri orijinal bir stantla daha buluşturdu. Günümüz çizgi sanatının en değerli isimlerinden Savaş Çevik’in ‘’Çizgi Ötesi’’ sınır standı 23 Mart Cumartesi günü saat Nevmekan Kıyı Galeri’de açıldı.

Sanatın her kısmına farklı değer veren Üsküdar Belediyesi İstanbullu sanatseverleri yesyeni bir stantla daha buluşturdu. Günümüz sınır sanatının en kıymetli isimlerinden Savaş Çevik’in ‘’Çizgi Ötesi’’ sınır standı 23 Mart Cumartesi günü saat Nevmekan Kıyı Galeri’de açıldı.
Hattat Savaş Çevik’in son periyot yapıtlarından oluşan “Çizgi Ötesi” isimli hüsnühat standı sanatseverlerle buluştu. Nevmekan Kıyı Galeri’deki standın açılışına sanatseverler ağır ilgi gösterdi.
Serginin açılışında konuşan Üsküdar Belediyesi Lider Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, satın ve kültürün Üsküdar’da çok değerli bir yeri olduğunu söyledi.
” Üsküdar’ın sanatsal ve akademik birikimi, hudutlarımız dahilindeki sanat atölyeleri, merkezler, geleneğe değer veren sivil kurumlar bizim en büyük talihimiz. Her uğraşımız onların takviyesi, heyecanı ve iştirakiyle somut hale geliyor. Kentimizden aldığımız ilhamlarla bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Klasik kültürümüzün en kıymetli sanatlarından biri olan sınır sanatı da bunlardan biridir. Üsküdar Belediyesi olarak bugüne kadar sanatseverlerimizi sınır sanatının sayısız örnekleriyle buluşturma imkanına sahip olduk. Pahalı sanatkarımız Savaş Çevik beyefendinin çalışmaları da bu sanat alanının en hoş örneklerini oluşturuyor. Bu birbirinden pahalı yapıtlardan oluşan standın ramazan ayının rahmetine katkı sunacağı kanısındayız. Bu birbirinden bedelli yapıtlarımızın İzleyicisi bol olsun.”
Hat sanatkarı Savaş Çevik ise, hüsnühat sanatına 50 yıl evvel başladığını belirterek, “24. şahsî çizgi standımı açıyorum. Stantta 47 yapıtım var. Bu yapıtların içinde klasik olanlar da var.” dedi.
Hüsnühat sanatında hem klasik hem de yenilikçi eserler veren Çevik, şunları kaydetti
“Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Kısmı’nda yazı ve tipografi hocalığı yaptım. Daha sonra Haliç Üniversitesi’nde Grafik Tasarım Kısmı’nı kurdum. Orada da 17 yıl çalıştım. Münasebetiyle benim geçmişimde grafik ve tasarım hocalığı var. Kaligrafi ve tipografiyle sınır sanatı birleştiği vakit ortaya çok özgün şeyler çıkabiliyor. Çizgi sanatında farklı kompozisyon biçimlerini birinci sefer ben ortaya koydum. Farklı yazı formları geliştirdim. Benim geliştirdiğim çapraz müsenna yazı formu, yerli ve yabancı hattatlar tarafından kullanılıyor.”
Sergi, 11 Nisan’a kadar gezilebilecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı