Dolar 38,2802
Euro 43,5351
Altın 4.096,44
BİST 9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Anne Şehir’de Ramazan’da doğru beslenme anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin diyetisyenleri Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı

Anne Şehir’de Ramazan’da doğru beslenme anlatıldı
REKLAM ALANI
22 Mart 2024 15:48
56

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yaşadığımız Ramazan ayına özel sahurda ve iftarda istikrarlı ve sağlıklı beslenme bahislerinde söyleşiler gerçekleştiriyor. Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı Bayan Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün önderliğindeki Anne Kent Merkezi bünyesinde “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme” bahisli eğitim gerçekleştirildi.

RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENME

ARA REKLAM ALANI

Anne Kent Merkezi diyetisyenleri tarafından gerçekleştirilen eğitimde iştirakçilere, “Ramazan ayında beslenmemizde dikkat etmemiz gereken noktalar, iftarda yanlışsız beslenme nasıl olmalıdır?”, “Sahurda yanlışsız beslenme nasıl olmalıdır?”, “Örnek sahur ve iftar menüleri nasıl olmalıdır?”, “Ramazan’da ne cins tatlıları tercih etmeliyiz?”, “Ara öğün tercihleri nasıl olmalıdır?”, “Sağlıklı tatlı seçenekleri neler olmalıdır?”, “Susuzluğumuzu nasıl dengelemeliyiz?”, “İftar sonrası orta öğün yapılmalı mı?” bahislerinde bilgiler verildi.

“ARA ÖĞÜN YAPMAK ÖNEMLİ”

Anne Kent Merkezi Mimoza diyetisyeni Seval Taşkan, yapılan eğitimde Ramazan’da gerçek ve sağlıklı beslenme konusunda iştirakçilere bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Sahurun daha çok kahvaltı olarak tercih edilmesini lisana getiren Taşkan, ‘’15-16 saat açlık yaşadığımız için de ana ve orta öğün tercihlerine dikkat etmeliyiz. Sahur yapmak, iftar yapmak ve bir orta öğün yapmak çok kıymetli. İftardan 2 saat sonra bir orta öğün yapacak formda plan yapmaya çalışmalıyız. Gün içerisinde su içememekten ötürü sıvı muhtaçlığı oluşuyor. Bu gereksinimi, iftar ile sahur ortasındaki vakit diliminde tamamlamak kıymetli. Çok fazla çay, kahve, bitki çayları tüketimi sıvı kaybına neden olacağı için bunlardan çok su, meyve kon postası, süt, ayran, kefir kümesiyle kıymetlendirmek daha gerçek bir davranış olacaktır” tabirlerini kullandı.

“İFTARDAN SONRA TATLI YEMEK YANLIŞ”

Ramazan’da spor yapanlar içinde tavsiyeler veren Taşkan, şunları söyledi:

“Ramazan’da sporumuzu iftardan 1 ile 3 saat ortasındaki vakit diliminde yapmak gerçek olacaktır. İftar ile sahur ortasında ne kadar etkin olursak metabolizmamız daha hoş çalışır. İftardan çabucak sonra meyve ve tatlı yemek yapılan yanlışlardan biri.” Eğitim sonunda iştirakçilere, sağlıklı şerbet, incir uyutması ve sahine tatlısı tanımları uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Wordpress Hosting ingilizce kurs plastic producer Clio Yedek Parça Logan yedek parça axial fan çelik bariyer labomat ankara cıkıslı turlar thermowell alerji testi fiyatları ges ne demek solar akü Modern Ofis Tasarımları şişme mont klinik dekorasyonu cubes ankara ulusal taşıt tanıma sistemi şanlıurfa trafo fabrikaları su jeti e imza saat Peugeot Yedek Parça briket fiyatları Kaya Tuzu granül aktif karbon yurtdışı turlar